PERSONAL | SchrijfSchoo(r)l


Afgelopen maandag schreef ik dat ik in februari met een minor zou beginnen. Volgende week beginnen mijn echte lessen pas, maar afgelopen donderdag was het zover: de kick-off van mijn minor 'Creatief schrijven'. Benieuwd wat Schoorl hier mee te maken heeft?

DonderdagOp donderdagochtend 08:15 stond ik klaar om richting de bus te gaan. Het inpakken ging beter dan gepland en ik kreeg álles voor een tweedaagse trip naar Schoorl en overnachting in mijn schooltas inclusief laptop. Ook al lijkt mijn tas op de foto uit elkaar te ploffen, ik moet zeggen dat ik trots op mezelf was.Na een klein busfiasco waardoor ik mijn metro, trein en bus vanaf Alkmaar station miste, die ervoor zouden zorgen dat ik op tijd zou komen, zat ik eindelijk in de trein. Toen ik eenmaal op station Alkmaar aan kwam, bleek de bus naar mijn bestemming maar om het half uur te gaan. Goede reden om even een croissant en koffie te halen bij de Hema en lekker binnen op de bus te wachten aangezien het toch wel heel erg koud was buiten. 

Gelukkig was ik niet de enige die te laat zou komen, waardoor ik met nog twee andere studenten richting ons verblijf ik Schoorl kon lopen. Eenmaal binnen werden we door twee docenten ontvangen in een zaal waar ook alle andere studenten zaten. Er volgde een kleine voorstelronde en de opdracht voor de twee dagen werd uitgelegd. Toen was het tijd om aan de slag te gaan, maar een aantal van ons vonden het leuker om eerst een mooie wandeling te maken door de bossen en inspiratie op te doen. 


Het mocht dan wel goed koud wezen buiten, maar met de zon was het zo fijn om in de bossen rond te lopen. De sneeuw en, vaak, blauwe lucht maakte het echt een plaatje. We hebben dik anderhalf uur buiten rond gelopen toen het toch echt tijd was om terug naar het verblijf te gaan en aan onze opdracht te beginnen. 


De opdracht was duidelijk maar vroeg meteen veel van onze creativiteit. Iedere student moest een kort spannend verhaal schrijven van ongeveer 2000 woorden. Alles mocht. Deze moesten wij vrijdagmiddag inleveren en wordt in een virtuele kluis gedaan. De bedoeling is dat wij pas tijdens de laatste weken van de minor verder aan het verhaal gaan werken en deze gaan herschrijven. Daarmee willen ze ons ook laten zien dat het vaak werkt om een verhaal even weg te leggen en er later weer aandacht aan te besteden.

Mijn verhaal gaat heel kort gezegd over een jonge vrouw, genaamd Sas, die vijftien jaar na haar ontvoering terug gaat naar het vakantiehuis waar zij voor een lange tijd opgesloten zat. Meer wil ik nog niet kwijt, haha.Om 17:00 uur mochten wij eindelijk onze kamers in. Ik ben vergeten om foto's van het complex te maken, maar dat was ook niet heel uniek. Elke kamer had twee van bovenstaande stapelbedden (HA!)  en een wasbak. Mocht je naar het toilet willen of een douche willen nemen, dan moest je door de kou naar een apart gebouw. Aangezien wij wel wilden zien waar wij dan konden douchen, gingen wij even een kijkje nemen. Dat was van korte duur, want het stonk er zooooo erg. Naar het toilet deden wij dus wel in het hoofdgebouw en douchen werd wassen met een washandje.Na een kleine kamerinspectie was het tijd voor het avondeten. Groentesoep, nasi en een puddinkje.

Daarna tikten alle studenten weer een tijd door aan hun verhaal en besloten wij 's avonds om een spelletje met z'n allen te spelen in de serre van het complex waar ook een ingebouwde bar in zat. We zaten met z'n allen in een grote kring en verdeelden ons over drie teams van vier en twee van vijf. Na een korte uitleg gingen wij dan eindelijk 'Who is the man?' spelen. Het was ontzettend grappig en leuk om zo iedereen te leren kennen. Daarna was het rond een uur of 00:30 tijd om richting de kamers te gaan. 

Vrijdag 

Om 08:30 zaten wij weer met z'n allen bij het ontbijt. Iets minder fris en fruitig dan de vorige dag. Vandaag was de laatste dag dat wij in Schoorl aan ons verhaal konden werken. Shelley, Marjolein en ik mochten na het ontbijt fijn al het servies opruimen, in de vaatwasser doen en afdrogen.


Iedereen verspreidden zich weer over over het hoofdgebouw en tikten hard aan hun verhalen verder. Op een gegeven moment liep ik vast en besloot ik samen met Shelley en Marjolein nog een klein rondje te gaan lopen.


Aan het eind van de middag werden wij in groepen opgedeeld en moesten wij elkaar onze verhalen voorlezen. Dat is best spannend. Het is zo grappig om te horen hoe anders iedereen het begrip 'spannend' opvat en verwerkt. Mijn verhaal werd gelukkig goed ontvangen en hij was nog niet eens helemaal af. Yeey!

Rond 16:00 sloten wij de schrijftweedaagse af en was het tijd om weer naar huis te gaan. Doei Schoorl!

Zouden jullie het leuk vinden om mijn verhaal te lezen wanneer deze helemaal af? Dan moeten jullie wel geduld hebben, aangezien ik het pas over ongeveer een half jaar af mag maken, haha!

x Priscilla

4 reacties:

 1. Aah, die minor lijkt me heel leuk! In welke stad doe je die minor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Amsterdam. Wat ik er precies van kan verwachten is nog een verrassing, maar ik weet wel dat we zelf een toneelstuk en songtekst moeten gaan schrijven. Dus, divers is het zeker!

   Verwijderen
 2. Wat een leuke opdracht zeg! Ben benieuwd wat het resultaat wordt..

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

 

Instagram Feed

FOLLOW ME

Follow

Contact

Voor eventuele vragen of samenwerkingen e-mail dan gerust naar onderstaand e-mailadres:

ipriszz@hotmail.com

Vertaalmachine

Blog Society

BlogSociety