EVENT | The Mrs. Carter Show World Tour 2014


BOW DOWN, B*TCHES!

Voor de tweede keer in nog geen jaar mocht ik één van die 30.000 Beyoncé fans zijn die trappelend in de Ziggo Dome stond. Benieuwd hoe ik deze avond ervaren heb?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voorbereiding
Make-up: check. Kleding: check. Ticket: check. DAMN, ik was er klaar voor. Om 16:15 nam ik de bus om samen met Merlin richting Bijlmer ArenA te reizen. Opgewonden en enthousiast zaten wij in de bus, pratend over mijn ervaring van vorige keer. Inderdaad, 'vorige keer'. Dit was mijn tweede concert van Beyoncé haar Mrs. Carter World Tour. Na ongeveer een half uur reizen kwamen wij aan bij Bijlmer ArenA. Daar moesten wij nog even wachten op gezelschap nummer drie: Denise.

Energie opbouwen
Wij hadden om 17:00 gereserveerd bij Ichi-E, een sushibar op ArenApoort. Aangezien ik vorige week één week een diehard eiwitdieet van Sanaslank had gevolgd, ging een beetje sushi er bij mij wel in. Dus er kwamen verschillende platen met sushi en verschillende fingerfoods van garnalen, kip en pasteitjes voorbij. Het doel was om om 18:00 in de rij te staan bij Ziggo Dome, dus voor echt genieten van het eten was bijna geen tijd.

Tip: Zoek je een leuke, gezellige en sfeervolle plek om wat te eten voor een concert of iets, dan is Ichi-E echt heel erg leuk!

Lekker eten bij Ichi-E


Na alle sushi naar binnen gewerkt te hebben, moesten wij als de wiedeweer richting Ziggo Dome. Het miezeren aan het begin van de avond was omgetoverd tot een heuse regenbui en gelukkig was Merlin de slimmerik om een paraplu mee te nemen. Daar liepen wij dan, met z'n drieën onder één paraplu gepropt. Eenmaal bij de rij aangekomen was het al heftig druk. Overal stonden mensen met zakken over hun hoofd en paraplu's opgestoken om zichzelf te beschermen tegen de regen en wind. Ook de welbekende 538 hummer limousine was aanwezig en draaide, natuurlijk, non-stop Beyoncé. (In 2012 mocht ik samen met al mijn vriendinnen met deze hummer limo naar ons eindgala dankzij mijn oom. Geweldig!) Gelukkig waren Steffi en Lotte ook net op tijd om zich nog bij ons groepje in de rij te wurmen. Hoewel wij, schuifelend, steeds dichter bij de deur kwamen, kwamen er ook steeds meer hindernissen. De mensen die daar al vanaf een uur of 07:00 hadden staan bivakkeren, hadden al hun eten, vuilnis en rotzooi lekker laten liggen. Ik wil niet weten waar ik allemaal doorheen heb gelopen..Brr.

Het concert
Eenmaal binnen het Ziggo Dome, en toch wat doorweekt, zochten wij gauw twee kluisjes op om onze jassen in kwijt te kunnen. 'Iedereen klaar? Let's go!' Toen wij eenmaal de zaal binnen kwamen was het even passen en meten waar wij het beste konden gaan staan. Tot onze verbazing hadden wij nog best wel goede plekken. Enige nadeel: reuzen.. Thank God, for the big screens in Ziggo Dome!

PS: wij hebben ook nog Doutzen Kroes, Sunnery James en Doutzen's zus, Rens Kroes gespot!
Ik - Merlin - Steff - Lotte - Denise
Ok. 19:30. Nog een half uur te gaan tot het voorprogramma. Na een half uur doofde ineens het licht en daar stond Monsieur Ali op het podium. Al springend, dansend en zwaaiend dreunde hij zijn keiharde beats door de Ziggo Dome om het publiek warm te maken voor HET concert. Eerlijk, deze man kan draaien.


Om 21:00 was het zo ver. Tenminste, dat dachten wij. Twintig minuten later dan gepland werd het pikke donker in het Ziggo Dome. Het enorme doek met BEYONCÉ viel naar beneden en BAM, it started. Het gegil van het publiek was oorverdovend. It was time. Daar stond ze dan: Beyoncé Knowles.

Ze luidde het concert in met WHO RUN THE WORLD? GIRLS! en vanaf daar was er geen stoppen meer aan. Met prachtige (glitterende) outfits en haar geweldige haar (may I have it?) zong ze zowel oude als nieuwe nummers van haar nieuwe visuele album. Personal favorite at the moment: blow. Het liefst zou ik jullie alle opgenomen filmpjes laten zien, maar helaas.. no can do.

Toen eenmaal Drunk in Love door de speakers klonk zaten wij (of misschien alleen ik) te wachten totdat Jay-Z het podium op zou komen. Ik had uit eerdere berichten gelezen dat hij bij de vorige concerten wel aanwezig was. Maar helaas, geen Jay-Z. Sad face.

Het concert ging door en door en ook het decor en lichteffecten waren zoals vorige keer geweldig. Prachtig opgenomen video's, kleuren en lichten verblindden ons. Nog nooit (nou ja, vorige keer dan) heb ik zulke vette schermeffecten gezien.

En ook zowel zang als dans waren echt top. Les Twins, de dansende tweeling, namen als enige mannen vaak het podium over en maakten met hun elastieke bewegingen iedereen helemaal gek. En ja, Beyoncé.. true talent. Ze genoot duidelijk zichtbaar van het Nederlandse publiek.

So close.. 


Bijna twee uur vol pure muzikale en dansende genialiteit.  Één van mijn idolen. The best.

'I sneezed on the beat, and the beat got sicker.'

Wie van jullie was er ook bij? Of gaat misschien vanavond?

x Priscilla

9 reacties:

 1. Goed geschreven prissie! Alsof ik erbij was. Maar helaas... xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend gaaf zeg!

  http://kimmsanity.weebly.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw!! Wat super dat je daar bij was!! Lijkt me een ge-wel-dig concert! Ook erg leuk geschreven. Idd net of ik erbij was!

  p.s. Ik heb je genomineerd voor de Versatile Blogger Award!
  http://beautybycarlien.blogspot.nl/2014/03/versatile-blogger-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ahh, wat had ik hier graag bij willen zijn! Hopelijk volgende keer! Ziet er super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat onwijs gaaf queen b is iemand die je gewoon een keer live gezien moet hebben. Hopelijk kan ik de volgende keer wel kaarten scoren

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, zoooooo gaaf! Ben stiekem wel een beetje jaloers op je haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

 

Instagram Feed

FOLLOW ME

Follow

Contact

Voor eventuele vragen of samenwerkingen e-mail dan gerust naar onderstaand e-mailadres:

ipriszz@hotmail.com

Vertaalmachine

Blog Society

BlogSociety